Elämän virrassa

Uusi aamu on uusi mahdollisuus. Varsinkin, jos tuntuu, ettei edellinen päivä sujumut parhaalla mahdollisella tavalla.

Tiedämme, että kiitollinen mieli tekee ihmisen onnellisemmaksi ja tyytyväisemmäksi. Jos pystyisimme kohdistamaan huomiomme heti herättyämme siihen, että olemme kiitollisia, vaikkapa vain siitä, että olemme yhä hengissä ja saamme aloittaa päivän, positiivisuus lisääntyisi huimasti.

Tilanne on erilainen, jos aamuyöllä heräämme epämiellyttävään tunteeseen, että pitää mennä työhön, jonne ei jostain syystä tahdo mennä. Tai pohdit, miten sietämättömästi joku ihminen sinua kohtelee. Silloin voimme kysyä, miksi? Miksi emme tee muutosta parempaan, vaihda rutiineja, työtä, paikkakuntaa, irrota huonosta ihmissuhteesta jne. Lista on loputon.

Mieluummin tuttu helvetti, kuin tuntematon taivas-ajatus saa useimmat ihmiset kaivautumaan epäedulliseen tilanteeseen ja jatkamaan pisteeseen, jossa voimavarat saattavat olla jo liian vähäiset muutoksen vaatimuksiin. Silloin toleranssi haasteisessa tilanteessa on jo liian suuri, ihminen yrittää kestää enemmän, kuin olisi hyväksi.

Esteet elämän virrassa soljuvasti etenemiseen voivat olla syvällä alitajunnassa. Niitä on hedelmällistä tarkastella ja observoida ratkaisukeskeisellä työotteella, kuvataideterapian tai hypnoosin avulla.

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika sähköpostitse osoitteesta nonnaninamaki@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *